Finalist II: Pizzabakeren Invest AS

Den 37 år lange tradisjonen fortsetter. Årets bedrift er en prisutdeling som Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Handelsbanken står bak. I år blir den prestisjetunge prisen delt ut 16. november på Atlantic Hall med rundt 300 gjester.
Les mer om én av fem finalister 👇🏻

Foto: Pizzabakeren Invest AS

Foto: Pizzabakeren Invest AS

Eksplosiv økning for takeaway-pizza

Pizzabakeren Invest AS er en av de raskest voksende pizzakjedene i landet. Kjeden har på svært kort tid satt seg på Norgeskartet med over 200 pizzabakerier – og mer skal det bli.  

For å sjekke markedet, startet de den første Pizzabakeren på Klepp. De hadde et mantra at dersom de kunne lykkes på Klepp, kunne de rulle ut til resten av landet. Det var nettopp det som skjedde.

– Det var helt kø og kaos på takeaway-utsalget på Klepp. Da måtte vi bare gønne på, sier Ernst Kåre Dybing, daglig leder i Pizzabakeren Invest AS.

Siden da har Pizzabakeren jevnt og trutt åpnet ti nye utsalgssteder hvert år. Per dags dato har de bikket over 200 utsalgssteder og vil passere 1,7 milliarder kroner i omsetning for 2023. Hele 3000 mennesker jobber til daglig i kjeden sine utsalgssteder.

– Vi selger over 8,5 millioner pizzaer i året, sier Dybing.

Nye konsepter
Eventyret startet for 20 år siden med to gründere – familien Gulliksen og familien Jelsa. Det har vært eksterne investorer underveis, men for to år siden ble de kjøpt ut. Selskapet er i dag eid hundre prosent av familiene Gulliksen og Jelsa. Etter at de eksterne investorene ble kjøpt ut, innså ledelsen at de måtte jobbe annerledes i fremtiden. Som et steg i profesjonaliseringen av Pizzabakeren ansatte de en ny daglig leder, Ernst Kåre Dybing.

– Det var i denne prosessen at de nye konseptene som Yips og The Shack ble en del av konsernet og dermed er en viktig del av den fremtidige satsingen, forteller Dybing.

Han påpeker at de har hatt en positiv utvikling helt fra start.

– Spesielt de siste tre årene har vært formidable for Pizzabakeren. Både omsetning og utvikling i antall bakerier i Norge, sier Dybing.

Gode tall i tøffe tider
I 2021 økte Pizzabakeren omsetningen med over 180 millioner kroner. I 2022 økte omsetningen med over 170 millioner kroner. Prognosen for 2023 tilsier en økning på 120 millioner kroner. På tross av tøffe økonomiske tider, ser tallene gode ut for Pizzabakeren. Dybing har en teori om hvorfor.

– Take away pizza er faktisk et billig alternativ for å mette en hel familie. Det er nok derfor vi fortsatt opplever god etterspørsel. Vi har også valgt å sitte rolig i båten og ikke øke prisene på menyen foreløpig, forteller han.

I 2023 har Pizzabakeren åpnet restauranter på to flyplasser for første gang. Først ut er Flesland og Torp.

– Disse restaurantene går veldig bra. Vi håper å åpne enheter på flere flyplasser fremover, sier Dybing.

Ved spørsmål om hvorfor han tror Pizzabakeren Invest AS har blitt finalist i Årets bedrift 2023 svarer han følgende:

– Vi er kanskje kommet til finalen fordi vi fyller 20 år i 2023, men ikke minst at vi kan vise til en særdeles positiv utvikling de seneste tre årene. Vi har vært finalister tidligere også, men vi satser på å vinne denne gangen, sier Dybing lattermildt.

Pizzabakeren Invest AS
Stiftet: 2003
Hovedkontor: Sandnes
Forretningsområde: Restaurant, takeaway
Antall ansatte: 3000
Omsetning 2022: 1.5 milliarder kroner
Driftsresultat 2022: 120 millioner kroner

Pizzabakeren selger 8,5 millioner pizzaer i året. I år har konsernet 20-års-jubileum. Foto: Pizzabakeren 

Pizzabakeren selger 8,5 millioner pizzaer i året. I år har konsernet 20-års-jubileum. Foto: Pizzabakeren 

Ernst Kåre Dybing startet som daglig leder i Pizzabakeren Invest AS i september 2022, etter å ha jobbet for dem som konsulent i ti år. Foto: Pizzabakeren

Ernst Kåre Dybing startet som daglig leder i Pizzabakeren Invest AS i september 2022, etter å ha jobbet for dem som konsulent i ti år. Foto: Pizzabakeren