62 nye tildelinger på norsk sokkel
Illustrasjonsfoto: Equinor

62 nye tildelinger på norsk sokkel

62 lisenser tildeles av Energidepartementet i runden med årlige lisnensrunder (TFO) på norsk sokkel. 24 selskaper får tilbud om lisenser, det store flertallet av dem lokalisert i Stavanger-regionen.
16.januar 2024 Egil Hollund

29 av lisensense ligger i Nordsjøen, 25 i Norskehavet og nå kan letevirksomheten bli trappet opp i Barentshavet med åtte nye lisenser.

Tildelingene ble offentliggjort under det årlige olje- og energipolitisk seminar i Sandefjord. Statsråd Terje Aasland kommenterte at de årlige lisensrundene er selve grunnplanken for fortsatt utvikling av norsk sokkel, og at den store interessen er positiv. Aasland understreker også at han har oppfordret selskapene til å søke i Barentshavet:

– Mange har respondert positivt og er sitt samfunnsansvar bevisst, sa Aaland, og fortsatte: 

– Fordi man må påvise mer gassressurser for lønnsomheten i å øke gasseksportkapasitet fra Barentshavet.

På konferansen i Sandefjord sier Marc-Antoine Eyl-Mazzega fra French Institute for International Relations at nye områder for leting etter gass er gode nyheter som Europa må være takknemlige for.

– Uten Norge ville det ikke vært mulig å overvinne energisjokkene vi har opplevd i Europa i det siste, påpekte hun.

– Langsiktig satsing på leting, utbygging og utvinning er avgjørende for å sikre Europa energi for framtiden, verdiskapning og de titusenvis av arbeidstakerne som er direkte sysselsatt i ekstremt lønnsom virksomhet på norsk sokkel, sier Ulf Rosenberg i Energihovedstadsprosjektet.

Her kan du lese pressemeldingen fra regjeringen!

Andre liknende nyheter

SOMMERPRATEN: Sissel Knutsen Hegdal

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) tilbereder gjerne en god fiskerett når hun skal imponere, men egentlig foretrekker hun det enkle.

Samler seg på Jæren: – Mer enn bare traktor og «sorpa»

Teknologibedriftene på Jæren samler seg for å markedsføre fagmiljøet, skape identitet, arbeidsplasser og tiltrekke seg ny arbeidskraft.

Reiseliv: 7 av 10 tror på like bra eller bedre sommer

Reiselivsbransjen er positiv før sommeren, men det er ikke alle steder vi får ut potensialet. – Trist at regionen ikke klarer å utnytte potensiale det…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner