E39: – Vi ser en stor forbedring
Statssekretær Tom Kalsås (Ap),

E39: – Vi ser en stor forbedring

Målet er tydelig: Raskest mulig en god, fire felts vei mellom Kristiansand og Stavanger.
17.september 2024 Arne Birkemo

Tirsdag arrangerte Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Lister Næringsforening og Næringsforeningen i Kristiansand-regionen et møte om E39 og  Nasjonal transportplan (NTP), som ble vedtatt i juni 2024. Møtet var i Oslo.

Til stede var leder av transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Sigbjørn Gjelsvik (Sp), og statssekretær Tom Kalsås (Ap).

Tormod Andreassen, næringspolitisk leder i Næringsforeningen i Stavanger-regionen poengterer viktigheten med å holde trykket oppe på nye E39.

– Dette var et veldig nyttig og viktig møte. Både Gjelsvik og Kalsås understrekte betydningen av å samles på tvers av to fylker, for å holde temaet varmt. Målet er tydelig: Raskest mulig en god, fire felts vei mellom Kristiansand og Stavanger. Dette knytter byene tettere sammen, gir større bo og arbeidsmarkeder, det er viktig for de aller fleste virksomheter uansett størrelse – og ikke minst: Når ny vei er på plass kan vi slutte å snakke om nåværende E39 som "dødsveien", sier Andreassen.

Rogaland og Agder står sammen om å få på plass nye E39. Foto: Oslo Handelsstands Forening

Legges merke til

At både Rogaland og Agder samarbeider godt om E39, legges merke til.

– Det ble bemerket i starten av møtet at kreftene som ønsker ny E39 tidligere var svært lavmælte. Det er endret nå. Her står kommunene sammen, med ordførere i spissen. Reguleringsplaner vedtas og alt legges til rette for veien kan prioriteres. At Agder og Rogaland samarbeider ses veldig positivt på. Dette er noe vi ønsker å gjøre mer av i saker det er naturlig, sier Roar Osmundsen, næringspolitisk leder i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.  

– Vi ser en stor forbedring i at man har samlet seg om E39, sa statssekretær Tom Kalsås i starten av sitt innlegg. 

 

LES OGSÅ: Minister-møte om ny E39 : – Må nevnes i NTP

 

Komiteleder Sigbjørn Gjeldsvik (Sp)

Disse deltok på møtet: 

Statssekretær Tom Kalsås (Ap), komiteleder Sigbjørn Gjelsvik (Sp), Terje Halleland (Frp), Bente Gravdal (fylkestingsrepresentant Rogaland Ap), Tone Vaule (ordfører Bjerkreim, Ap), Per Sverre Kvinlaug (ordfører Kvinesdal, KrF), Anja Hovland, ordfører Eigersund (H), Jan Petter Gysland, ordfører Hægebostad (H), Gro Anita Mykjåland (Sp) og fra næringsforeningene Hans Fredrik Grøvan (Lister), Tormod Andreassen (Stavanger), Trond Backer og Roar Osmundsen (Kristiansand).

Andre liknende nyheter

Green Mountain vil bygge datasenter i Sandnes

Green Mountain planlegger å bygge datasenter på den såkalte Coop-tomten i Vagle Næringspark i Sandnes. – En betydelig investering som vil sysselsette…

Kjernekraft: – Trenger bare noen fotballstadioner

Man trenger ikke «et hav med vindmøller» i hele landet. Det holder med noen få «fotballstadioner» med kjernekraft. Det mener Susanne Møgster Sperrevik…

Reiseliv: Nå skal bransjen analyseres

Målet er å skape en destinasjon som er i harmoni med lokalsamfunnet. Gjøre Stavanger-regionen til en helårsreisemål og sørge for at turister og lokalb…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner