Gabriel er den siste som får 100.000
Stiftelsen Stavanger Børs har delt ut det siste stipendet. Gabriel Håland (23) får støtte for å ta master i finans på London Business School. Fra venstre: Sindre Støer, Ole Henry Slette, Gabriel Håland, Christian Fjell og Tone Haddeland. Alle foto: Arne Birkemo

Gabriel er den siste som får 100.000

– Uten stipendet hadde det blitt vanskelig å få til, sier Gabriel Håland (23), som skal ta master på London Business School.
21.august 2024 Arne Birkemo

Siden 2018 har Stiftelsen Stavanger Børs delt ut flere hundre tusen kroner i stipend til studenter som vil studere økonomi og finans på et høyere nivå i utlandet. Totalt har 11 studenter mottatt stipend siden ordningen ble opprettet.

Å ta utdanningen utenlands er ikke gratis. Derfor deler Stiftelsen Stavanger Børs ut et stipend på inntil 100.000 kroner, til en motivert finansstudent som ser for seg en karriere innen finans- og kapitalbransjen i Stavanger etter endt utdannelse.

I år er det Gabriel Håland (23) fra Varhaug som vant. Han får med seg 100.000 kroner i stipend for å studere en ettårig master innen Financial Analysis (MFA) ved anerkjente London Business School, en av verdens ledende handelshøyskoler. Studiestart er nå i høst.

Torsdag 15. august mottok han stipendet av styret i Stiftelsen Stavanger Børs. Det skjedde på Rosenkildehuset.

Gabriel Håland mottar stipendet på 100.000 kroner av styreleder Ole Henry Slette.

 

– Betyr enormt mye

Det var en fornøyd jærbu som allerede påfølgende søndag satte seg på flyet til verdensmetropolen.

– Stipendet betyr enormt mye for meg. Jeg hadde kanskje ikke kommet i mål dersom jeg ikke hadde fått støtte. Det er dyrt å bo, leve og studere i London. Skolepengene er 47.500 pund. I tillegg kommer bokostnadene, sier Håland til Næringsforeningen.

23-åringen får også støtte fra familien. I tillegg har han også mottatt stipend fra Peder Smedvig Stipendfond.

Håland begynte å interessere seg for økonomi og finans på videregående, og har siden den gang sett for seg en karriere innen finansbransjen.

 

JOB FAIR: Frances Jackson vil bytte ut London med Stavanger

 

Styret sier Håland er en verdig vinner. Og at han leverte en velformulert og reflektert søknad. Styret består av Ole Henry Slette (styreleder), Karen Thorsen Vatnamot, Christian Fjell, Sindre Støer og Tone Haddeland. Leif Ivar Ramsnes, Karen M. Nilsen, Fride Solbakken og Angela Gerda Nygaard er varamedlemmer.

– Vi hadde mange gode kandidater, men det var ingen tvil om at det var Gabriel som var vinneren. Han stakk seg ut. Gabriel kan vise til veldig gode resultater fra skolen. I tillegg har han relevant jobberfaring allerede som 23-åring, sier styreleder Ole Henry Slette.

– I tillegg har han et uttalt ønske om å komme tilbake til region vår og jobbe her, noe vi legger vekt på, legger styreleder Slette til.

– Jeg har definitivt planer om å komme tilbake og jobbe i Stavanger-regionen. Jeg synes det er mange spennende muligheter innen finans, sier Håland.

Unge Håland mener det er mange fordeler med å studere i utlandet.

– Jeg har bachelor fra Norges Handelshøyskole i Bergen. Underveis hadde jeg utveksling til New Zealand. Det var veldig spennende og lærerikt. Impulser fra utlandet, og ikke minst nettverksmulighetene man får, er veldig gode erfaringer å ha med seg i arbeidslivet videre, sier Håland.

 

LES OGSÅ: Selger Stavanger-regionen i utlandet

 

Siste gang

Håland er den siste studenten som mottar stipend fra Stiftelsen Stavanger Børs. Siden 2018 har 11 kandidater mottatt støtte. Noen år har det vært en vinner, andre år har flere studenter delt på pengene. Styret besluttet i juni 2024 å søke om avvikling av stiftelsen da kapitalen er oppbrukt.

Stiftelsen Stavanger Børs sitt formål har vært å bidra til å styrke egenkapitalmarkedet og finans- og forvaltningsmiljøet i Stavanger. Det er Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Stavanger Rederiforening og Verdipapirforetakenes Forbund som står bak Stiftelsen Stavanger Børs.

Stavanger hadde sin egen børs i hundre år, helt fram til 1989, da den ble avviklet. Den gjenværende kapitalen ble da lagt inn under Stiftelsen Stavanger Børs. Stiftelsen Stavanger Børs ble opprettet i 2000.

Stiftelseskapitalen har bidratt til å styrke finans- og forvaltermiljøet i Stavanger. Gjennom å opprette dette stipendet ønsket stiftelsen å motivere til tettere samarbeid mellom studentene og næringslivet samt å motivere gode hoder til å vende hjem etter endte studier. Det årlige stipendet på inntil 100.000 kroner, som ble etablert i 2018, er ett av bidragene til dette.

Stipendet har blitt delt ut til studenter som har tilhørighet til Stavanger-regionen, og som tar utdanning innen finans på master eller MBA-nivå.

 

Første vinneren: – Mange muligheter hjemme

Silje Nilsskog, som er oppvokst på Madla, var den ene av de to første som fikk stipend tilbake i 2018. I dag er hun investeringsdirektør i HitecVision. Hun studerte også i London, på Cass Business School - som nå heter Bayes Business School.

Om man vil studere i utlandet, og kanskje spesielt i UK, koster det flere hundre tusen kroner i året bare for studiet, i tillegg til at man må betale for et sted å bo. At det finnes stipend som er mulige å søke på for studenter synes jeg er veldig bra, og det kan gjøre det enklere for noen å ta valget om å reise utenlands. Å bli anerkjent for jobben jeg hadde lagt ned i løpet av bachelorgraden gjennom å motta Stavanger Børs stipendet, sammen med et annet stipend jeg mottok, var veldig motiverende for å prestere godt også på masteren jeg skulle starte på, sier Nilsskog til Næringsforeningen.

Selv om det koster mye å studere i utlandet, er det absolutt noe hun vil råde andre til å gjøre. Erfaringene man tar med seg inn i arbeidslivet er veldig nyttig, og ses på som attraktive av framtidige arbeidsgivere, mener hun.

Stipendet gis til studenter som i utgangspunktet planlegger å komme tilbake etter utenlandsstudiene. Nilsskog hadde allerede startet med å søke jobber før hun flyttet til Storbritannia. Hun mener også det er mange spennende muligheter i Stavanger-regionen den dag i dag.

– Jeg startet med å søke på noen graduate jobber allerede før jeg hadde flyttet bort til London, da mange av disse lyses ut 1 år før planlagt oppstart. Jeg brukte derfor litt tid på intervjuer og søknadsprosesser i starten av skoleåret (masterprogrammet i UK gjøres over 1 år, ikke 2 slik som i Norge, så jeg bodde kun i London 1 år). Jeg fikk tilbud om jobb i HitecVision høsten 2018, og startet etter jeg var ferdig med masteren sommeren 2019.   

– Jeg mener det finnes masse spennende muligheter i vår region for de som studerer økonomi og finans, innenfor et bredt spekter av ulike selskaper og stillinger. Det er gjerne mange som søker til større byer for å finne jobb i starten av karrieren, men jeg vil absolutt anbefale studenter om å sjekke ut mulighetene som finnes i Stavanger, avslutter Nilsskog.

 

LES OGSÅ: Ventyr på Stavanger-besøk: – Vil satse lokalt

 

Tidligere vinnere

  • 2024: Gabriel Håland
  • 2023: Thomas Grønning og Andreas Lie
  • 2022: Sander Haga, Ole Andreas Hollund og Martin Lapin Larsen
  • 2021: Owen Yang
  • 2020: Abdullah Galal
  • 2019: Martin Mo
  • 2018: Silje Nilsskog og Benjamin Vidnes

Andre liknende nyheter

Kan starte tidligere på E39: – Det er en festdag

Bymiljøpakken venter ikke på statlige midler til nye E39. – Jeg gleder meg over den politiskviljen til å nå løse regionens to største flaskehalser, si…

Fersk rapport: Dette betyr Equinor for Rogaland og Norge

Når en Equinor-ansatt går på jobb, betyr det at tre andre også kan gå på jobb den dagen. På Energifrokost presenterte Equinor sin nye ringvirkningsrap…

Salen på Boligkonferansen har talt: Det skal opp, opp, opp

De over 300 deltakerne på Boligkonferansen ble spurt om hvordan de tror boligprisene i Stavanger-regionen vil utvikle seg i 2025.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner