Harald Minge: – Gledelig at IB-linjen reddes
Stavanger hadde blitt mindre attraktivt for internasjonale tilflyttere dersom IB-linjen hadde forsvunnet.

Harald Minge: – Gledelig at IB-linjen reddes

– Det er svært gledelig at den foreslåtte nedleggelsen av IB-linjen og forskerlinjen ved St. Olav videregående skole nå skrinlegges, sier Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen.
20.november 2024 Egil Hollund

Rogaland er et fylke med høy andel internasjonal kompetansearbeidskraft og mange bedrifter som bruker engelsk som arbeidsspråk. Reaksjonene var derfor mange og kraftige da det for noen uker siden ble kjent at fylkesdirektøren foreslo å legge ned det svært viktige IB-tilbudet ved St. Olav videregående skole for å spare penger.

Harald Minge– Rogaland er et internasjonalt fylke med et internasjonalt næringsliv. IB-linjen på St. Olav har ikke bare vært viktig for energinæringen, men også for NATO på Jåttånuten. En nedleggelse av IB-linjen vil være svært negativt, sier Minge.

Et internasjonalt skoletilbud var også et argument for at NATO skulle etablere seg i vår region.

– Vi vet at det nå er på gang en prosess for å se på NATO sin kommandostruktur. En nedleggelse av IB-linjen ville vært svært negativt i denne sammenheng, påpeker Minge, og fortsetter:

– Det er derfor ekstra gledelig at fylkespolitikerne nå har lyttet til næringslivet. Regionen arbeider aktivt for å tiltrekke seg talenter fra inn- og utland, så en nedleggelse av IB-tilbudet villle definitivt svekket vår attraktivitet som en internasonal region, sier Minge.

 

LES OGSÅ: Advarer mot å legge ned internasjonal VGS-linje: Vil svekke Stavangers posisjon

 

Fylkesordføreren: – Trenger et bredt tilbud

Det var onsdag at flertallspartiene i fylket gikk ut med gladnyheten.

– Mangfoldet i videregående skole må sikres. Vi ønsker at ungdom i Rogaland skal ha valgmuligheter og at flest mulig skal trives på skolen. Da trenger vi et bredt tilbud, sier fylkesordfører Ole Ueland (H) i en pressemelding fra flertallspartiene.

 

– Internasjonalt omdømme

– IB-linjene er viktige for norske elever som ønsker et godt grunnlag for å studere videre i utlandet. Samtidig er disse linjene enormt viktige for å sikre Stavanger og Haugesunds omdømme som internasjonale byer. Rogaland trenger mer kompetanse og vil ha et stort behov for flere arbeidstakere fremover. Skal vi lykkes med å tiltrekke oss dyktige mennesker fra utlandet, må vi gjøre det mulig for dem å flytte hit med familiene sine. At vi kan tilby barna deres den gode og internasjonale utdanningen som IB-linjene gir, er avgjørende, supplerer gruppeleder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde.

Kjartan Lunde (V), Svein Erik Indbjo (Frp), Ole Ueland (H), Anne Kristin Bruns (KrF) og Erlend Jordal (H). Foto: Linn Iren Nilsen Oppedal
I sitt felles budsjettforslag vil partiene Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig folkeparti og Venstre bevare alle linjene som fylkesdirektøren foreslår kuttet i videregående skole i Rogaland.

Partiene Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig folkeparti og Venstre, som har flertall i fylkestinget i Rogaland, arbeider nå med sitt felles forslag til Rogaland fylkeskommunes økonomiplan 2025-2028 og årsbudsjett 2025.

Forslaget er ikke ferdig, men flertallspartiene er allerede samstemte i at linjene som fylkesdirektøren har foreslått å kutte eller gjøre om til andre linjer i videregående skole, må bevares.

Hele forslaget til budsjett og økonomiplan legges frem og behandles formelt i fylkesutvalget tirsdag 26. november, og i fylkestinget 10. desember.

Andre liknende nyheter

Ny konsernsjef i NorSea Group

Lars Haug tar over som ny konsernsjef etter John E. Stangeland i NorSea Group. Stangeland fortsetter i selskapet i nyopprettet rolle som EVP Renewable…

Innovasjon i landbruket: En mulighet for ny norsk industri

Landbruket står overfor betydelige utfordringer. Sviktende jordhelse, økt press på matvaresikkerheten, sikkerhetspolitiske utfordringer og behovet for…

© Næringsforeningen 2019-2025 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner