Bess Grastveit fikk Dalaneprisen 2024
At Jøssingfjord Vitenmuseum ble en realitet, kan vi takke Bess Grastveit for. Torsdag vant hun Dalaneprisen. Foto: Jan Ove Grastveit

Bess Grastveit fikk Dalaneprisen 2024

Bess Grastveit er vinner av Dalaneprisen 2024. Hun ble hedret av 120 personer på Grand Hotel i Egersund på Næringsforeningens sommerfest i Dalane.
22.august 2024 Arne Birkemo

Jøssingfjord Vitenmuseum hadde nok ikke blitt noe av om det ikke var for Bess Grastveit, enes mange om. Siden 2007, da hun ble ansatt som prosjektleder for et nytt reiselivssenter i Sokndal, har Grastveit stått på for å realisere museet. Selv om det har vært flere hinder i veien, har hun aldri gitt seg. Utholdende, er et beskrivende ord på Bess Grastveit.

Prisen ble utdelt på Næringsforeningen i Stavanger-regiones sommerfest i Dalane, som fant sted på Grand Hotel i Egersund. Redaktør i Dalane Tidende, Erik Thime, delte ut prisen.

Dalaneprisen er en høythengende pris som tildeles personer, bedrifter, lag eller foreninger som har gjort noe spesielt for å sette Dalane på kartet.

Saken fortsetter under bildet.

Redaktør i Dalane Tidende, Erik Thime, sammen med June Stuen, direktør ved Jøssingfjord Vitenmuseum, i forbindelse med utdelingen av prisen torsdag kveld.

 

Vinneren var ikke til selv stede selv, fordi hun er på ferie - men Grastveit fikk nyheten på telefon.

– Hvis jeg har tro på noe, gir jeg ikke opp før jeg ser at det ikke er mulig. Slik har det på mange måter vært med vitenmuseet. Selv om det har sett mørkt ut flere ganger, ikke minst med hensyn til finanisering – har jeg ikke vært i tvil om at vi skulle få det til. Dette har nesten vært som et kall, og så lenge jeg er fra Sokndal og museet ligger i min kommune, har jeg også lagt et visst press på meg selv for å få dette til. Det viste seg å være smart, for nå er alt på plass. Og jeg er stolt over resultatet, medgir prisvinneren, sier hun til Dalane Tidende.

Vinneren får en portretttegning av seg selv laget av avistegneren Siv Grethe Bøhn Pettersen.

Fjorårets vinner var Bertelsen & Garpestad.

LES OGSÅ: Powerpoint-kongens tre beste tips

Det var altså tidligere i år, 21. juni 2024, at Jøssingfjord Vitenmuseum offisielt ble åpnet på staselig vis.

Prosjektet kostet 118 millioner kroner. Det er de svenske arkitektene Gustav Hultman og Erik Magnusson som vant den internasjonale arkitektkonkurransen tilbake i 2011. Deres forslag vant etter 136 bidrag fra 18 ulike land. Jøssingfjord Vitenmuseum er godt besøkt og er ikke bare et museum for Sokndal og Dalane-regionen, men for hele landet.

I dag er Grastveit avdelingsleder på Dalane Folkemuseum. 

Andre liknende nyheter

Inviterer næringslivet i Stavanger til India

India er en av verdens raskest voksende økonomier, og med en ny handelsavtale på trappene, ser mange norske bedrifter potensialet i å etablere nye par…

TV: Dette er viktig i statsbudsjettet

Næringsforeningen gir deg det du måt vite om statsbudsjettet for 2025.

Statsbudsjettet: Utpekt som tapere, men bidrar mest

Vi skal ha den dyreste strømmen, det svakeste universitetet de dårligste veiene og det verste jernbanetilbudet, foreslår regjeringen! Samtidig er det…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner