Kjemper om årets matpriser

Kjemper om årets matpriser

Seks finalister fra Rogaland er med når den tolvte utgaven av Det norske måltid arrangeres like over nyttår.
20.desember 2019 Av Ståle Frafjord

Det Norske Måltid er en svært viktig begivenhet for alle som er opptatt av gode norske matprodukter og råvarer. I år arrangeres finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag 10. januar, og nærmere 300 produkter fra Nordkapp til Kristiansand er vurdert av totalt seks uavhengige dommerpanel. 

– Å komme til finalen er en seier i seg selv.  En slik annerkjennelse gir økt etterspørsel, og vi kan være stolt av de norske mattradisjonene våre. Finalen i Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastiske mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Rogalendingene som er nominert stiller i klassen for årets kjøtt, årets kjøtt foredlet, årets sjømat, årets sjømat foredlet, årets grønne og årets godbit.

 

Her er de nominerte fra Rogaland :

 

Årets kjøtt:
Svinenakke av mangalitsa
Strand Gård / Anne og Harald Strand
 

 

Årets kjøtt foredlet:
Jæren Smak Midsummer pølse
Slakter A. Idsøe / Albert Idsøe

Årets sjømat:
Fersk, kokt sjøkreps fra Høgsfjorden
Domstein Sjømat avd. Stavanger / Ketil Hatleskog og Kjell Ove Bang

Årets sjømat foredlet:
Absolut tradisjon – einerrøykt laks
Mikals Laks / Mikal O. Viga, Maren Fossaa Viga, Astrid Fossaa Viga

 

Årets grønne:
Crown Prince gresskar
Brimse Gard / Frode Ljosdal

Årets godbit:
Midsummer Hot Salt
Midsummer / North Sea Salt Works / Alex Bouché og Michal Christina Øverland
Rogaland / Møre og Romsdal

Andre liknende nyheter

SOMMERPRATEN: Sissel Knutsen Hegdal

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) tilbereder gjerne en god fiskerett når hun skal imponere, men egentlig foretrekker hun det enkle.

Samler seg på Jæren: – Mer enn bare traktor og «sorpa»

Teknologibedriftene på Jæren samler seg for å markedsføre fagmiljøet, skape identitet, arbeidsplasser og tiltrekke seg ny arbeidskraft.

Reiseliv: 7 av 10 tror på like bra eller bedre sommer

Reiselivsbransjen er positiv før sommeren, men det er ikke alle steder vi får ut potensialet. – Trist at regionen ikke klarer å utnytte potensiale det…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner