![Kjemper om årets matpriser](/media/1944/46653182492_e4e8c9d2ef_3k.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1280&height=720&rnd=132213073450000000)
Kjemper om årets matpriser
Det Norske Måltid er en svært viktig begivenhet for alle som er opptatt av gode norske matprodukter og råvarer. I år arrangeres finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag 10. januar, og nærmere 300 produkter fra Nordkapp til Kristiansand er vurdert av totalt seks uavhengige dommerpanel.
– Å komme til finalen er en seier i seg selv. En slik annerkjennelse gir økt etterspørsel, og vi kan være stolt av de norske mattradisjonene våre. Finalen i Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastiske mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.
Rogalendingene som er nominert stiller i klassen for årets kjøtt, årets kjøtt foredlet, årets sjømat, årets sjømat foredlet, årets grønne og årets godbit.
Her er de nominerte fra Rogaland :
Årets kjøtt:
Svinenakke av mangalitsa
Strand Gård / Anne og Harald Strand
Årets kjøtt foredlet:
Jæren Smak Midsummer pølse
Slakter A. Idsøe / Albert Idsøe
Årets sjømat:
Fersk, kokt sjøkreps fra Høgsfjorden
Domstein Sjømat avd. Stavanger / Ketil Hatleskog og Kjell Ove Bang
Årets sjømat foredlet:
Absolut tradisjon – einerrøykt laks
Mikals Laks / Mikal O. Viga, Maren Fossaa Viga, Astrid Fossaa Viga
Årets grønne:
Crown Prince gresskar
Brimse Gard / Frode Ljosdal
Årets godbit:
Midsummer Hot Salt
Midsummer / North Sea Salt Works / Alex Bouché og Michal Christina Øverland
Rogaland / Møre og Romsdal
Andre liknende nyheter
SOMMERPRATEN: Sissel Knutsen Hegdal
Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) tilbereder gjerne en god fiskerett når hun skal imponere, men egentlig foretrekker hun det enkle.
Samler seg på Jæren: – Mer enn bare traktor og «sorpa»
Teknologibedriftene på Jæren samler seg for å markedsføre fagmiljøet, skape identitet, arbeidsplasser og tiltrekke seg ny arbeidskraft.
Reiseliv: 7 av 10 tror på like bra eller bedre sommer
Reiselivsbransjen er positiv før sommeren, men det er ikke alle steder vi får ut potensialet. – Trist at regionen ikke klarer å utnytte potensiale det…