Nå er 100-listen lansert
– Tallene viser med tydelighet behov for en portal hvor både de som ønsker å tilby sin kompetanse kan få vist de er tilgjengelige, samt en portal hvor den enkelte bedrift kan søke etter ønsket kompetanse, sier Normann Oftedal, daglig leder i Formue, Region Rogaland.

Nå er 100-listen lansert

Nå er 100-listen lansert – styreportalen for Stavanger-regionen. Her kan regionens virksomheter finne fram til topp kvalifiserte styremedlemmer – for på den måten kunne styrke kompetansen og øke mangfoldet i styrerommene. Det er Næringsforeningen, i samarbeid med Formue, som står bak portalen.
31.mars 2022 Egil Hollund

Viste du at hele 53 prosent av bedriftene her i regionen ikke har eksterne styremedlemmer, at kun 20 prosent av styremedlemmene er kvinner – og at det dessuten er svært få under 40 år og med multikulturell bakgrunn?
– Med 100-listen ønsker vi å kunne bidra til å endre på dette. Her vil virksomhetene til en hver tid finne minst 100 potensielle styremedlemmer med ulik kompetanse og bakgrunn som kan bidra til å øke verdiskapingen i den enkelte irksomhet, forteller Egil Hollund, kommunikasjonssjef i Næringsforeningen.
Det er altså Næringsforeningen, i samarbeid med Formue, som nå lanserer 100-listen.
– Tallene viser med tydelighet behov for en portal hvor både de som ønsker å tilby sin kompetanse kan få vist de er tilgjengelige, samt en portal hvor den enkelte bedrift kan søke etter ønsket kompetanse, sier Normann Oftedal, daglig leder i Formue, Region Rogaland.
Fra dag én av inneholder 100-listen rundt 70 prosent kvinner, rundt én tredjedel er under 37 år, kompetansenivået er høyt og erfaringsbakgrunnen til kandidatene er meget god.
– Vi ser allerede nå fra starten av at dette er en suksess. Det er meget godt kvalifiserte styrekandidater som har lagt seg inn og vil gjøre en innsats i styrerommene rundt i regionen vår. At 70 prosent er kvinner et godt tegn med tanke på hvor skjev kjønnsfordelingen er i dag i styrene i Rogaland, påpeker Oftedal.
Han håper nå at flest mulig tar portalen aktivt i bruk.
– Eksterne styremedlemmer kan tilføre viktig kompetanse, tenke annerledes, være en korrigerende faktor og i sum tilføre verdi til virksomheten, understreker Oftedal.
Næringsforeningen har i en årrekke jobbet med ulike grunnleggende styrekurs og har også prosjektet U37 Styrekandidatene – der unge med høy kompetanse får muligheten til å hospitere i et bedriftsstyre i ett år. 100-listen kommer på toppen av dette, som et ytterligere bidrag til å øke kompetansen og mangfoldet.


KLIKK HER for å komme til 100-listen!

Andre liknende nyheter

Styreportal for mangfold lanseres på kvinnedagen!

I Næringsforeningen har vi i lang tid jobbet for å styrke mangfoldet i næringslivet. Dette tuftet på en erkjennelse av at både ledergrupper og styrer…

Unge styrekandidater bidrar til vinn-vinn!

Næringsforeningen har siden 2016 gjennomført programmet Styrekandidaten. Programmet gir en unik kombinasjon av nyttig lærdom for unge styremedlemmer,…

Unge vil styre mer

Rikke Avaldsnes og Mauricio Londono er blant de få «unge og lovende» i regionen som har vært heldige nok til å skaffe seg styreerfaring. Det gir mersm…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner