ONS: Aker BP vant Improved Recovery Award
PRISVINNERE: Sindre Sørensen (VP Exploration and Reservoir Development, Valhall, Aker BP), Ole Johan Molvig (Director Valhall Area, Aker BP), Jan Cristian Ellefsen, CEO, Pandio. Til høyre i bildet står Torgeir Stordal, direktør for Sokkeldirektoratet. Foto: Aker BP

ONS: Aker BP vant Improved Recovery Award

– Rettighetshaverne har vist risikovilje og planlagt langsiktig for å utvikle feltene på en energieffektiv måte.
28.august 2024 Arne Birkemo

Årets vinnere av Improved Recovery Award er rettighetshaverne for feltene Valhall og Hod i Nordsjøen, Aker BP og Pandion Energy.

Prisen ble utdelt av Sokkeldirektoratet på ONS tirsdag.

Improved Recovery Award er en utmerkelse for kreativitet, utholdenhet og risikovilje når det gjelder å ta i bruk metoder og teknologi som kan øke olje- og gassutvinningen utover det som kan forventes med eksisterende planer og metoder.

– Aker BP er et fremoverlent og ambisiøst selskap som ønsker å maksimere verdier på vegne av oss og det samfunnet vi er en del av. Valhall og Hod har et stort team der hver enkelt gir sitt bidrag til at feltene forsetter å levere, med våre planer også inn i en uoverskuelig fremtid. Jeg er stolt og ydmyk og takknemlig for at jeg får lede dette, og sender en stor takk til alle, sier direktør for Valhall-området i Aker BP, Ole Johan Molvig.

– Rettighetshaverne har vist risikovilje og planlagt langsiktig for å utvikle feltene på en energieffektiv måte. Dette skjer ved bruk av digitale teknologier, samt samarbeid med teknologiselskaper og forskningsinstitusjoner, sier Torgeir Stordal, direktør for Sokkeldirektoratet.

 

ONS-veteran: Vel verd pengene

 

Fire ganger så mye

Feltene på Valhall og Hod i den sørlige delen av Nordsjøen har produsert nesten fire ganger mer olje og gass enn det som ble estimert i utbyggingsplanene. I Sokkeldirektoratets begrunnelse for prisen bemerkes det at Aker BPs overtakelse av operatørskapet i 2016 markerte et taktskifte i videreutviklingen av Valhall og Hod. Også Pandion har vært en aktiv partner siden selskapet ble rettighetshaver i 2017. Det skriver Aker BP i en pressemelding.

Valhall-feltet ble funnet I 1975 og har vært i produksjon siden begynnelsen av 1982. Det nærliggende Hod-feltet startet sin produksjon i 1990. Siden oppstart er det produsert over en milliard fat oljeekvivalenter fra området. Ambisjonen er å produsere ytterligere én milliard fat oljeekvivalenter de neste 40 årene.

Standen til Aker BP er et blikkfang i hall 8. Foto: Arne Birkemo

 

Dette må du få med deg på ONS

 

Stor betydning for samfunnet

Sokkeldirektoratet opplyser at dersom utvinningsgraden økes med bare noen få prosent, vil dette representere store verdier for samfunnet. Sokkeldirektoratet deler ur prisen til selskaper, prosjekter eller enkeltpersoner som har utmerket seg.

Prisen for økt utvinning ble delt ut for første gang i 1998. Siden 2012 har prisen blitt utdelt under ONS-konferansen. Prisen ble ikke utdelt i 2002 og 2008 fordi det ikke ble vunnet verdige vinnere. Tidligere hette prisen «IOR-prisen».

 

Ble nominert

Det var også andre medlemsbedrifter som var nominert til priser. Welltec og Amogy var nominert til prisen Innovation Award, men de nådde ikke helt til topps. Evyon and Siemens Gamesa vant Innovation Award 2024

Andre liknende nyheter

ONS: Derfor har de standen de har

Det er over 1100 utstillere på ONS, som i år hadde 71.812 besøkende. Hva tenker selskapene om hva de vil med standene sine? Og hvordan kan de skille s…

Hedret oljepionérene: – Vi som startet denne galskapen

Rundt 600 oljepionérer ble hyllet i storsalen på Clarion Hotel Energy. En av dem er Hans Arnt Skontorp.

ONS: Disse vant Årets stand

Dette sier juryen om de to beste standene på ONS, i stor og liten kategori.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner