Robot-gründer får kjempekontrakt
Gründer og daglig leder Annette Anfinnsen og Robotic Innovation på Bryne går mot global suksess. Foto: Robotic Innovation

Robot-gründer får kjempekontrakt

– Dette er helt vilt! Kontrakten utløser et gigantisk potensiale for bedriften. Nå skal vi skalere opp, sier gründer og daglig leder Annette Anfinnsen i Robotic Innovation på Jæren.
08.mars 2024 Arne Birkemo

For sju år siden startet hun Robotic Innovation, et lite robot-selskap på Jæren. Hun forlot trygg jobb og fast inntekt for en svært usikker framtid som gründer med knallhard jobbing.

Nå har endelig Anfinnsen og bedriftens åtte ansatte fått betaling for strevet.

Robot-selskapet på Jæren har landet en kontrakt med giganten Schneider Electric om å levere innovative løsninger basert på mobil robotteknologi for automatisering av intralogistikk til Schneider Electrics fabrikker over hele verden.

Bestillingen på første leveranse er mottatt for en ny fabrikk i Mexico, og dette representerer startskuddet for en omfattende implementering i flere fabrikker i Nord-Amerika.

De første leveransene sendes til Mexico i juni.

– Schneider har 45 fabrikker i Mexico, USA og Canada – og 100 fabrikker totalt i hele verden. Sammen med Schneider Electric vil vi drive frem digitaliseringen av fabrikker globalt ved å tilby avanserte og effektive løsninger basert på mobil robotteknologi. Vårt mål er å revolusjonere logistikkprosesser og styrke våre kunders konkurranseevne, forteller Anfinnsen til Næringsforeningen.

Schneider Electric er ingen hvem som helst. Selskapet er et fransk multinasjonalt konsern som ble startet i 1836, og som i dag har 155.000 ansatte i hele verden. I 2022 omsatte konsernet for 34,2 milliarder euro.

 Fra venstre. Vidar Kro, Magnar Stokkeland, Kristian Dahle Hodne, Caroline Zachariassen, Jarle Haugland Berge og Alexander Mong i midten.

 

Endelig stabil inntekt

– Dette er egentlig helt vilt for oss. Dette blir et skifte for bedriften. Bedriften har vært på jakt etter stabil aktivitet og fast inntekt. Fram til nå har vi drevet mye med utvikling. Inni mellom har vi hatt prosjekter, så har det vært roligere perioder med få inntekter. Nå har vi funnet vårt «brød og melk», sier Anfinnsen.

Kontrakten med Schneider Electric vil også gi muligheter til å skalere opp bedrifter og på sikt ansatte flere.

– Kontrakten utløser også et gigantisk potensial for bedriften. Når man leverer til Schneider, så åpner det en del andre dører. Det er et kvalitetsstempel og en vanvittig drahjelp inn mot andre aktører, sier Anfinnsen.

Mobilrobotteknologien er utviklet designet og produsert på Jæren. Teknologien går ut på å lavere pallehåndteringsstasjoner som sørger for sømløs og automatisk palleflyt.

 

Tøff gründerkamp

Anfinnsen legger ikke skjul på at det har vært en tøff kamp «å få det til».

Hun har fagbrev som elektriker og har også bakgrunn som automasjonsingeniør, og mange års erfaring fra industrien, samt gründerbedrifter som jobbet opp mot olje- og gassbransjen.

– Etter å ha jobbet i en gründerbedrift ville jeg selv starte for meg selv. Planen var ikke å starte alene i 2017, men ingen andre ville være med meg. Jeg forstår det. Å forlate fast jobb og inntekt når man har hus, hjem, barn og forpliktelser er skummelt, sier Anfinnsen.

Å være gründer kan være brutalt. Arbeidet er altoppslukende, forteller hun. Ingenting kommer gratis.

– Men jeg er heldig som har mange gode folk rundt meg. Her på Jæren så er det slik at jeg kan ringe hvem som helst og spør dem om råd. Jeg tror faktisk ikke at noen hadde sagt nei, om jeg hadde ringt. I løpet av utviklingsårene har jeg hatt fire-fem personer som jeg har sparret med.

– Jeg har aldri tvilt på meg selv, men det har vært tøft. Jeg har alltid bare hatt plan A. Det å selge en ny teknologi er tøft, men her skal man ikke bare selge – man må også være med på å skape et helt nytt marked, forteller Anfinnsen.

På slutten kommer hun også med et råd til andre gründere,

– Kom deg raskest mulig ut i marked, få betalende kunder. Da overlever du.

 

 

Andre liknende nyheter

SOMMERPRATEN: Sissel Knutsen Hegdal

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) tilbereder gjerne en god fiskerett når hun skal imponere, men egentlig foretrekker hun det enkle.

Samler seg på Jæren: – Mer enn bare traktor og «sorpa»

Teknologibedriftene på Jæren samler seg for å markedsføre fagmiljøet, skape identitet, arbeidsplasser og tiltrekke seg ny arbeidskraft.

Reiseliv: 7 av 10 tror på like bra eller bedre sommer

Reiselivsbransjen er positiv før sommeren, men det er ikke alle steder vi får ut potensialet. – Trist at regionen ikke klarer å utnytte potensiale det…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner