SOMMERPRATEN: Anette Sigmundstad

SOMMERPRATEN: Anette Sigmundstad

Lufthavndirektør Anette Sigmundstad skal både til Thailand og Ryfylke i ferien. Hun angrer på at hun aldri har studert eller jobbet utenfor Norges grenser.
12.juli 2024 Arne Birkemo

I spalten Sommerpraten tar Næringsforeningen en prat med toppledere i Stavanger-regionen og hører om hva de skal gjøre i ferien, gode og dårlige ferieminner og andre ting de er opptatt av i sommer.

Nå har vi kommet til Anette Sigmundstad, lufthavndirektør på Stavnager lufthavn, Sola. 

 

– Hva er dine ferieplaner i år?

– I år skal vi drøye tre uker til Hia Hin i Thailand – og så håper jeg på noen fine dager på hytta i Ryfylke.

 

– Hytte eller Syden?

– Er det lov å svare alt til sin tid? Veldig glad i å være på hytta, men å få litt soltimer i sydligere land er heller ikke å forakte. Tror svaret må bli hytta om sommeren og Syden om vinteren.

 

– Ditt beste ferieminne?

– Tror det faktisk må være så langt tilbake som da jeg var barn og hadde mer eller mindre hele ferien (i bare sol – sånn jeg husker det) hos mine besteforeldre i Ryfylke.

 

– Ditt verste ferieminne?

– Vi hadde en sommer i båt for veldig mange år siden – og da regnet det stort sett hele ferien. Jeg husker min mormor broderte et bilde med julemotiv, og det fikk jeg etterpå med en hilsen fra den sommerferien.

 

– Har du noen sommertradisjoner?

– Det må være å spise jordbær – med eller uten tilbehør.

 

– Hvilken mat lager du når du skal imponere?

– Jeg er nok ikke den som så mange lar seg imponere av når jeg lager mat….. Er bedre på god stemning tror jeg – og store markblomstbuketter.

 

– Du er næringsminister for en dag, hva gjør du?

– Da ville jeg ha tatt den ambisjonen som ligger i NTP i henhold til bærekraftig luftfart og oversatt den til konkrete budsjettposter i statsbudsjettet. Norge er avhengig av luftfart, og luftfarten er avhengig av å bli bærekraftig. Vi har spennende tider foran oss, med mange muligheter for næringsutvikling!  

 

– Ditt beste lederråd?

– Mitt beste råd er enkelt: Vær interessert i de folka som jobber for deg. Uansett teknologiutvikling og forbedring av arbeidsprosesser – er alltid folk din viktigste ressurs som leder. Det krever av deg som leder at du ser dem og gir rom for vekst.   

 

– Når er du ubekvem i lederrollen?

– Når min tid ikke strekker til sånn at jeg ikke får gjort alt jeg kunne tenkt meg å få gjort. Trikset da er å ha gode folk rundt seg som en kan delegere til!

 

– Noe du angrer på som leder?

Vet ikke om det akkurat er som leder, men jeg angrer på at jeg ikke i løpet av studiene, eller karrieren, har hatt noen år utenfor Norges grenser. Jeg tenker at det å studere/arbeide i en annen kultur kunne gitt gode referansepunkter inn i min jobb som leder. 

 

– Hva tror du de ansatte tenker om deg når du ikke er i rommet?

– Det er et vanskelig spørsmål, men jeg håper de tenker at jeg er en leder som lytter og er interessert i deres perspektiver i måten vi løser vårt oppdrag på.

 

– Hvilken jobb ville du hatt dersom du ikke hadde den jobben du har nå?

– Jeg er veldig glad i den jobben jeg har nå – men hvis jeg skulle gjort noe helt annet måtte det vært et kreativt yrke. 

 

– Hva er det viktigste som skjer rundt bedriften, internt eller eksternt, nå i sommer?

– Nå er vi på hodet inn i sommertrafikken – og det er jo en sesong vi gleder oss til på flyplassen. Vi har planlagt godt sammen med våre samarbeidspartnere, og sommerportalen er klar med flyplassen som inngangen til ferien.    

 

– Hva er det viktigste du og bedriften skal til med etter ferien?

– Vi skal fortsette med fokus på sikker og stabil drift og arbeide hver dag, sammen med våre samarbeidspartnere, for at våre reisende skal ha en god opplevelse når de bruker lufthavnen. Samtidig er det spennende kommersielle aktører skal på plass i løpet av året, både «Sirkus Renaa» og «Joe and the juice» etablerer seg hos oss. Det gleder vi oss til!

 

– Hvordan løfter du de ansatte etter ferien?

– Jeg tror mange gleder seg til å komme tilbake på jobb etter ferien, selv om vi vel alle kan innrømme at den tidvis går litt fort. Jeg opplever vi har et godt arbeidsmiljø, som gjør at vi trives på jobb og løfter hverandre. Det opplever hvertfall jeg når jeg kommer på jobb etter ferien.  

Andre liknende nyheter

SOMMERPRATEN: Jez Averty

Plassjef i Stavanger for Equinor, Jez Averty, skal treffe venner han ikke har sett på 15 år og dyrke sine sommertradisjoner - og han håper offshoreins…

SOMMERPRATEN: Kristin Fejerskov Kragseth

Nesten 300 milliarder kroner dro Petoro inn til det den norske stat. Sjefen sjøl, Kristin F. Kragseth, røper også at hun gjerne vil bli sjef for et ny…

SOMMERPRATEN: Sissel Knutsen Hegdal

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) tilbereder gjerne en god fiskerett når hun skal imponere, men egentlig foretrekker hun det enkle.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner