SOMMERPRATEN: Eirik Bjørnø

SOMMERPRATEN: Eirik Bjørnø

Dersom Eirik Bjørnø ikke var daglig leder i Viking, kunne han gjerne tenkt seg å spille venstrekant i mørkeblått.
24.juli 2024 Arne Birkemo

I spalten Sommerpraten tar Næringsforeningen en prat med toppledere i Stavanger-regionen og hører om hva de skal gjøre i ferien, gode og dårlige ferieminner og andre ting de er opptatt av i sommer.

Denne gang skal vi innom Stavangers store stolthet, Viking, og ta en prat med daglig leder Eirik Bjørnø. Selv om det ble bortetap mot Haugesund i rogalandsderbyet, er de mørkeblå i form om dagen.

 

– Hva er dine ferieplaner i år?

– Jeg har svært få ferieplaner i år. Sommeren er en hektisk tid for oss i fotballen, med massevis av kamper og et åpent overgangsvindu. Jeg fikk med meg et par kvartfinaler i EM, som var en fin opplevelse.

 

– Hytte eller Syden?

– Jeg er glad i aktivitet, sol og varme, men stedet er ikke så viktig. Få ting slår en varm og fin sommer på hytta.

 

– Ditt beste ferieminne?

– Det er vanskelig å trekke frem noe spesielt, men jeg har vært heldig å hatt fantastiske ferier opp gjennom årene. Jeg bodde flere år i USA, som ga mange utrolige fine reiser og møter med unike mennesker. Menneskemøtene er det beste. Men om noe kan slå Vildbjerg Cup i 2005? Tvilsomt.

 

– Ditt verste ferieminne?

– Det er ikke noe jeg ser tilbake på som et dårlig ferieminne. Alt har sin egen historie.

 

– Har du noen sommertradisjoner?

– De siste 7-8 årene har somrene vært preget av bortekamper rundt om i landet, hvor hundrevis av Viking-supportere legger ferien sin opp etter terminlisten. Det er en nydelig tradisjon å ta en øl eller kroneis med våre supportere.

 

– Hvilken mat lager du når du skal imponere?

– Jeg liker å grille, alt mulig, spesielt på sommeren. Men ellers forsøker jeg å være en takknemlig gjest.

 

– Du er næringsminister for en dag, hva gjør du?

– Jeg hadde invitert de andre ministrene inn til en trening med vårt Gatelag, for å vise arbeidet som foregår med integrering og inkludering hos de 32 gatelagene i landet. Det er enorm verdiskapning og en samfunnsøkonomisk gevinst på flere hundre millioner årlig igjennom Gatelagsprosjektet i fotballen. Det må løftes frem.

 

– Ditt beste lederråd?

– Man må være seg selv, uansett. Så forsøker jeg å gå foran som et godt eksempel i hverdagen.

 

– Når er du ubekvem i lederrollen?

– Jeg er sjeldent ubekvem. Men vi er heldig som har en hel by som analyserer hver enste beslutning vi tar med lupe, så fra øyeblikket man har tatt en beslutning man vet det vil bli sterke meninger om, til det slippes i media. Det er som regel noen lange minutter/timer. Så går det heldigvis greit så fort det er ute.

 

– Noe du angrer på som leder?

– Ja, heldigvis. Det er den eneste måten å lære på.

 

– Hva tror du de ansatte tenker om deg når du ikke er i rommet?

– Jeg håper de tenker at jeg er en som bidrar med energi og positivitet i hverdagen, og som forsøker å se dem.

 

– Hvilken jobb ville du hatt dersom du ikke hadde den jobben du har nå?

– Jeg har verdens beste jobb, så jeg ville ikke byttet den med noe. Det måtte eventuelt være å spille venstrekant for Viking. Men den tiden er nok forbi.

 

– Hva er det viktigste som skjer rundt klubben, internt eller eksternt, nå i sommer?

– Vi er midt i sesongen så det er kamper kontinuerlig. Det er et åpent overgangsvindu. 10. august har vi 125-årsjubileum, så det blir en fin markering den dagen med dobbeltkamp - kvinner og menn spiller hjemme - og masse aktivitet for barn og unge.

 

– Hva er det viktigste du og klubben skal til med etter ferien?

– Det viktigste vi skal gjøre etter ferien er å skape store øyeblikk sammen med våre samarbeidspartnere og supportere. Sammen med store næringslivsaktører i regionen skal vi også etablere vårt eget skoleprosjekt, hvor vi skal ut å besøke 30-40 skoler. Her skal vi bidrar til å bygge gode klassemiljø og fremme sunn aktivitet. Vi har ellers stor aktivitet igjennom høsten med studieturer, arrangementer, og en spennende avslutning på sesongen.

 

– Hvordan løfter du de ansatte etter ferien?

– Vi skal løfte hverandre igjennom gode prestasjoner på og utenfor banen. Få ting løfter arbeidsmiljøet som en seier på søndagen, og unge lokale spillere som får leve drømmen på SR-Bank Arena. For både kvinner og menn.

Andre liknende nyheter

ONS: Derfor har de standen de har

Det er over 1100 utstillere på ONS, som i år hadde 71.812 besøkende. Hva tenker selskapene om hva de vil med standene sine? Og hvordan kan de skille s…

Hedret oljepionérene: – Vi som startet denne galskapen

Rundt 600 oljepionérer ble hyllet i storsalen på Clarion Hotel Energy. En av dem er Hans Arnt Skontorp.

ONS: Disse vant Årets stand

Dette sier juryen om de to beste standene på ONS, i stor og liten kategori.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner