SOMMERPRATEN: Siri Nybø

SOMMERPRATEN: Siri Nybø

Tvedt Eiendom-sjefen har blitt kjempeglad i en øde øy i Nord-Norge. Med kjempelag puls har hun også tenkt på hva hun ville gjort dersom hun var næringsminister for en dag.
30.juli 2024 Arne Birkemo

I spalten Sommerpraten tar Næringsforeningen en prat med toppledere i Stavanger-regionen og hører om hva de skal gjøre i ferien, gode og dårlige ferieminner og andre ting de er opptatt av i sommer.

Nå har vi kommet til Siri Nybø, administrerende direktør i Tvedt Eiendom, som eier og drifter Tvedtsenteret på Forus og MagasinBlaa i Stavanger sentrum.

 

– Hva er dine ferieplaner i år?

– Akkurat nå er vi på en øy som heter Bolsøya, ikke langt fra Lofoten. Min svigerfar er herfra, og vi har overtatt hytta. Her skal vi være i fire uker. Det er ikke innlagt vann eller strøm, men det har blitt et ferieparadis for oss. Man må ha egen båt for å komme seg til øya, og det er kun fem andre som har hytte er. Litt øde øy-opplevelse, med kritthvite strender. Her senkes pulsen til bunns. Vi plukker multe, fisker og oppgraderer hytta. Været har vært fantastisk, mange grader over 20 og sol. Familien har vært er de fire siste somrene, og vi har blitt veldig glad i plassen. Vi bader i sjøen hver morgen og kveld - selv om det er 14 grader. Så har vi midnattsol. Det er lyst hele døgnet.

 

– Da blir neste spørsmål litt unødvendig, men foretrekker du hytte eller Syden?

Definitivt hytte! Vi har også hytte i Sirdal. Syden går helt fint det, men ikke så lenge om gangen.

 

– Ditt beste ferieminne?

– Da jeg var 16 år var storfamilien på seiltur i Karibien i juleferien. Det var plass til 19 personer på katamaranen. Mormor og morfar som slo til. Vi var på de britiske og amerikanske Jomfruøyene. Det er mitt beste ferieminne-

 

– Ditt verste ferieminne?

– Det er ikke et kjempeille minne, men jeg var 18 år - nyforelska - og dro to uker til Syden med en venninne. Det er de lengste dagene i mitt liv. Turen var bestilt lenge før jeg ble sammen med han jeg var nyforelska i. Det var jo ikke ille, men jeg lengtet veldig hjelm, haha.

 

– Har du noen sommertradisjoner?

– Her på øya vår får vi kveite - nesten hvert eneste år. Og da lager vi egen sushi. Det går litt sport i å få kveite, fordi vi lykkes ikke alltid. Men vi fikk i går, og i går kveld hadde vi kveite. Jeg startet karrieren som kokk, så mye av tiden på øya går til å lage mat. Matlagingen tar litt ekstra tid fordi vi ikke har innlagt vann og strøm.

 

– Du nevnte du er kokk, hvilken mat lager du når du skal imponere?

– Hm, oi! Det kommer an på klientellet og settingen. Jeg lager mye forskjellig, og lager generelt mye mat. I sommer har jeg fått til surdeigsbrød for første gang. Jeg glimter til noen ganger, og i sommer ble det surdeigsbrød. En gang i skuddåret kan jeg også finne på å diske opp en syvretters middag.

 

– Du er næringsminister for en dag, hva gjør du?

– Da ville jeg fjernet formueskatten, og fått likt konkurransevilkår for norske ot utenlandske eierskap. Å beholde norsk eierskap er viktig. Med dagens formuesskatt blir det noen millioner mindre til investeringer i egen bedrift. I stedet for formuesskatt ville jeg hatt mer resultatskatt.

 

– Ditt beste lederråd?

– Husk at du ikke kan gjøre alle til lags. Våg å ta beslutninger. Det er noe jeg selv stadig minner meg selv om.

 

– Når er du ubekvem i lederrollen?

– Når en må ta avgjørelser der en vet at noen blir misfornøyd, internt eller eksternt. Det synes jeg er ubehagelig, men det er en del av jobben. Det må gjøres.

 

– Noe du angrer på som leder?

– Det er ikke noe jeg direkte angrer på, men jeg må erkjenne at jeg i større grad skulle ha prioritert å forstå medarbeiderne. Forstå at andre faktisk tenker annerledes enn meg selv. Det er noe jeg tenker på nå i større grad enn før. Alle tenker jo ikke som meg, selv om jeg trodde det. Jeg vil bruke mer tid på å forstå andres synspunkter og opplevelse av situasjoner.

 

– Hva tror du de ansatte tenker om deg når du ikke er i rommet?

– Stort sett tror jeg de hadde sagt noe godt om meg. Kanskje jeg må spør dem, hehe.

 

Hvilken jobb ville du hatt dersom du ikke hadde den jobben du har nå?

– Da hadde jeg vært revisor, som jeg drev med før. 

 

– Hva er det viktigste som skjer rundt bedriften, internt eller eksternt, nå i sommer?

– For et par dager siden signerte vi en ny leiekontrakt, som ble forhandlet fram mens jeg var her på hytta. Det er snakk om en leietaker på Tvedtsenteret. Man må hive seg rundt selv om man har ferie. Det er snakk om en skjønnhetssalong, noe senteret ikke har i dag. Vi jobber hele tiden for å få et bedre senter.

 

– Hva er det viktigste du og bedriften skal til med etter ferien?

– Vi har flere ting. Vi får et større ledig lokale på Tvedtsenteret som skal fylles. Vi har jobbet fram en bærekraftsplan som skal settes ut i live. En stor del av fasaden til Tvedtsenteret skal dekkes med solceller. Det er snakk om fasaden som stikker opp høyere enn resten.

 

– Hvordan løfter du de ansatte etter ferien?

– For at folk skal trives så er det viktig å tilby viktige oppgaver og prosjekter - og det har vi masse av. Enten det er innenfor bærekraft, men også leietakere og ombygginger. Vi jobber mye i tverrfaglig i team  på tvers av avdelingene. Da blir ting gjort best!

 

Andre liknende nyheter

Green Mountain vil bygge datasenter i Sandnes

Green Mountain planlegger å bygge datasenter på den såkalte Coop-tomten i Vagle Næringspark i Sandnes. – En betydelig investering som vil sysselsette…

Kjernekraft: – Trenger bare noen fotballstadioner

Man trenger ikke «et hav med vindmøller» i hele landet. Det holder med noen få «fotballstadioner» med kjernekraft. Det mener Susanne Møgster Sperrevik…

Reiseliv: Nå skal bransjen analyseres

Målet er å skape en destinasjon som er i harmoni med lokalsamfunnet. Gjøre Stavanger-regionen til en helårsreisemål og sørge for at turister og lokalb…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner