SOMMERPRATEN: Sissel Knutsen Hegdal

SOMMERPRATEN: Sissel Knutsen Hegdal

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) tilbereder gjerne en god fiskerett når hun skal imponere, men egentlig foretrekker hun det enkle.
02.juli 2024 Arne Birkemo

I spalten Sommerpraten tar Næringsforeningen en prat med toppledere i Stavanger-regionen og hører om hva de skal gjøre i ferien, gode og dårlige ferieminner og andre ting de er opptatt av i sommer.

Denne gangen har vi kommet til Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal, som har vært ordfører i Stavanger siden høsten 2023.

 

– Hva er dine ferieplaner i år?

– I år ser jeg frem til noen rolige uker på hytta inne i Ryfylke, og så skal jeg og mannen min ha ett par uker i solen i Spania. 

 

– Hytte eller Syden?

– Hytten er aller best om sommeren, spesielt når det er nydelig sommervær.  

 

– Hva er ditt beste ferieminne?

– Rolige dager med bading og bål nede på svaberget med familien inne på hytta på Nord Hidle i Ryfylke. 

 

– Ditt verste ferieminne?

– Haha, det kan jeg ikke komme på. Kanskje dårlig sommervær noen år? Men ferien blir jo bra uansett.

 

– Har du noen sommertradisjoner?

– Jeg er veldig glad i å lese bøker. Å få forsvinne inn i en spennende bok som jeg ikke er nødt til å legge fra meg – da er det ferie.

 

– Hvilken mat lager du når du skal imponere?

– Oi, jeg tror jeg må si en god fiskerett, men jeg liker i grunnen den enkle maten aller best.

 

– Du er næringsminister for en dag, hva gjør du?

– Skaper forutsigbarhet for rammevilkårene for alle de ulike næringene, og gjør et ekstra krafttak for gründerne og de som har nye ideer.

 

– Hva er ditt beste lederråd?

– Bruk laget du har rundt deg, og skap gode relasjoner. Stol på det du selv tenker er riktige vurderinger.

 

– Når er du ubekvem i lederrollen?

– Å være leder er en sammensatt og kompleks oppgave, og det er veldig viktig å ha god kommunikasjon og organisering. Hvis det skjer en svikt i budskapet og en ikke lykkes å skape forståelse for beslutninger, så kan det gi grobunn for mye ekstra arbeid.

 

– Noe du angrer på som leder?

– Det vil alltid være situasjoner du tenker i ettertid du skulle håndtert annerledes. Så må en lære av de situasjonene som oppstår og sørge for å bruke erfaringene i det videre arbeidet.

 

– Hva tror du de ansatte tenker om deg når du ikke er i rommet?

– De tenker nok at nå er hun travel med å møte innbyggerne – og så ønsker både de og jeg at vi som ett felles lag kan ha mer tid til å diskutere og finne løsninger sammen. 

 

– Hvilken jobb ville du hatt dersom du ikke hadde den jobben du har nå?

– Sannsynligvis jobbet som advokat, men det er veldig mange andre jobber jeg også synes er spennende. 

 

– Hva er det viktigste som skjer rundt bedriften, internt eller eksternt, nå i sommer? 

– Stavanger er full av liv og røre om sommeren, og våre ansatte får en velfortjent pust i bakken etter travle måneder. Nå skal vi lade batteriene for å gyve løs på alle de viktige oppgavene som vi vet venter når august kommer. 

 

– Hva er det viktigste du og bedriften skal til med etter ferien?

– Vi skal fortsette den viktige jobben med å utvikle byen vår, og vi må omstille organisasjonen vår for å møte fremtiden på en god måte. Vi er allerede godt i gang og det blir et viktig arbeid å ha god dialog med våre ansatte videre i prosessen.

 

– Hvordan løfter du de ansatte etter ferien?

– Jeg håper at våre ansatte ser at vi folkevalgte er veldig stolt av den viktige jobben de gjør, og at de opplever at vi jobber på lag med dem. De fortjener alle masse ros for en fantastisk innsats hver eneste dag!

Andre liknende nyheter

Samler seg på Jæren: – Mer enn bare traktor og «sorpa»

Teknologibedriftene på Jæren samler seg for å markedsføre fagmiljøet, skape identitet, arbeidsplasser og tiltrekke seg ny arbeidskraft.

Reiseliv: 7 av 10 tror på like bra eller bedre sommer

Reiselivsbransjen er positiv før sommeren, men det er ikke alle steder vi får ut potensialet. – Trist at regionen ikke klarer å utnytte potensiale det…

Den stavangerske kjipheten

Kunne Kunstsilo i Kristiansand blitt realisert i Stavanger? Hva skjedde egentlig da Stavanger Aftenblad hyret inn en arkitekt fra Bergen til å anmelde…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner