SOMMERPRATEN: Trine Stangeland
Foto: Den Gule banken Sandnes Sparebank

SOMMERPRATEN: Trine Stangeland

Den Gule banken Sandnes Sparebank går en spennende høst i møte, men først skal sjefen Trine Stangeland skaffe seg nye sommerminner.
26.juli 2024 Arne Birkemo

I spalten Sommerpraten tar Næringsforeningen en prat med toppledere i Stavanger-regionen og hører om hva de skal gjøre i ferien, gode og dårlige ferieminner og andre ting de er opptatt av i sommer.

– Hva er dine ferieplaner i år?

– Vi er så heldige å ha hytte i vakre Ryfylke og har hatt mange fine helger der på forsommeren. Selve sommerferien går sør for Malaga.

 

– Hytte eller Syden?

– Norge er best. Hadde vi hatt garanti for fint sommervær ville jeg hatt flere ferier på hytta, jeg elsker å være ute i godvær.

 

– Ditt beste ferieminne?

– Jeg har mange gode ferieminner og gjerne spesielt fra da barna var små, ut i båt, fanging av småkrabbe, grilling og fine turer. Andre ferieminner er fra gode og nære samtaler, i fint vær, gjerne med et glass hvitvin, hvor timene bare suser av gårde, uten at du skal rekke noe.

 

– Ditt verste ferieminne?

– Jeg klarer ikke komme på noe spesielt i farten. Men timer i bilen, med små unger, hvor vi ikke finner fram dit vi skal frembringer vel ikke bare gode minner. Jeg husker også en natt med ferja fra Tananger til Hanstholm, med svære bølger, hvor jeg ikke blundet et sekund på øyet og var redd båten skulle fortsette nedover til bunns da den var på vei ned fra toppen av bølgene.

 

– Har du noen sommertradisjoner?

– Ja, vi har i noen år hatt leilighet i Spania. Min søster og hennes familie har leilighet i nærheten. En gang i løpet av sommerferien møtes vi på stranden tidlig kveld, voksne, barn, ungdommer og kjærester (og venner som er på samme sted). Vi har med store tepper, lykter, god mat og drikke, musikk, fotballer, SUP-brett og andre aktivitetsleker. Vi har konkurranser, leker, snakker og ler. Vi blir på stranden til etter det er mørkt, og går i samlet tropp tilbake.

 

– Hvilken mat lager du når du skal imponere?

– Jeg er ikke en veldig imponerende kokk, men er veldig glad i å spise god mat. Generelt er jeg mest glad i mat som er laget fra bunn av, med gode råvarer.

 

– Du er næringsminister for en dag, hva gjør du?

– Jeg ville hatt mål om en mer forutsigbar skatte- og avgiftspolitikk for næringslivet, både for eiere og selskaper.

 

– Ditt beste lederråd?

– Jeg har ikke ett spesielt lederråd, ledelse er sammensatt. Jeg har vært leder i 25 år og kunne ikke tenkt meg en arbeidshverdag uten ledelse. For  meg er det motiverende å skape sammen med andre og å bidra til at andre utvikler seg. For å skape noe, er det viktig med ambisjoner og en klar og felles forståelse for retning. Jeg tror også det er viktig med åpenhet og å bygge en sterk og stolt kultur. Ledelse er mye mer enn jeg får sagt her. Jeg kunne snakket i flere timer om temaet.

 

– Når er du ubekvem i lederrollen?

– Hvis jeg må uttale meg om saker jeg ikke kjenner godt til.

 

– Noe du angrer på som leder?

– Helt sikkert, men ikke noe jeg dveler for mye med. Vi i (snart) Rogaland Sparebank har mål om vekst og nye markedsandeler, noe vi har levert på de siste årene. Vi har også gjort nye satsninger og gjennomført betydelige interne forbedringer. For å få til dette må vi ha tempo og drive. Da har det hendt at vi og jeg har tatt feil beslutninger. Som leder tror jeg det er viktig å kunne gå tilbake på ting, innrømme og lære av feil. Det kan selvsagt være krevende noen ganger, men likevel riktig å gjøre.

 

– Hva tror du de ansatte tenker om deg når du ikke er i rommet?

– Det må du spør andre om, men jeg håper de opplever meg som en trygg og ambisiøs leder.

 

– Hvilken jobb ville du hatt dersom du ikke hadde den jobben du har nå?

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke vært veldig bevist i mine karrierevalg. Jeg har vært opptatt av læring og å gjøre en forskjell. I dette har det dukket opp muligheter. Jeg stortrives i den rollen jeg har i dag og gleder meg til fortsettelsen.

 

– Hva er det viktigste som skjer rundt bedriften, internt eller eksternt, nå i sommer?

– Det aller viktigste er at vi skal fusjonere med Hjelmeland Sparebank 1.august og bli Rogaland Sparebank. Med det tar vi et nytt og viktig steg for banken.

 

– Hva er det viktigste du og bedriften skal til med etter ferien?

– Å samle Rogaland Sparebank til ett lag, bygge en felles, sterk og stolt kultur. Vi skal ta ut potensialet i bankens markedsområder. Det blir viktig å vise og bevise at vi er en relevant bank og et godt valg for personer og bedrifter i regionen. Vi vil også gjøre Rogaland Sparebank til en kjent merkevare, på tvers av bankens markedsområder.

 

– Hvordan løfter du de ansatte etter ferien?

– Jeg er så heldig å jobbe i en bank hvor det er høyt engasjement og drive. Folkene som jobber i banken er flinke og har eierskap til det de holder på med. De trenger ikke løftes, de løfter seg selv. Min rolle handler mer om å bygge kultur og stolthet, informere, forankre, sette retning, følge opp mål og strategier osv.

Andre liknende nyheter

ONS: Derfor har de standen de har

Det er over 1100 utstillere på ONS, som i år hadde 71.812 besøkende. Hva tenker selskapene om hva de vil med standene sine? Og hvordan kan de skille s…

Hedret oljepionérene: – Vi som startet denne galskapen

Rundt 600 oljepionérer ble hyllet i storsalen på Clarion Hotel Energy. En av dem er Hans Arnt Skontorp.

ONS: Disse vant Årets stand

Dette sier juryen om de to beste standene på ONS, i stor og liten kategori.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner