Spilka fikk Handlekraftprisen 2023
Foto: Thor Brødreskift

Spilka fikk Handlekraftprisen 2023

Ålesunds-bedriften Spilka gikk seirende ut og vant Handlekraftprisen 2023! – Vinneren har demonstrert en imponerende handlekraft, og steike gode fasadeplater! Det sa Trond Mohn då han delte ut prisen på vegner av Agenda Vestlandet.
14.februar 2023 Egil Hollund

Under Vestlandskonferansen tirsdag ble vinneren av Handlekraftprisen 2023 kåret. Etter at over 7000 publikumstemmer var telt opp, var det tydelig at vestlendingene mente Ålesunds-bedriften Spilka fortjener den gjeve tittelen «Vestlandet si mest handlekraftige bedrift».

– Dette er en tildeling vi setter utrulig stor pris på! Prisen gir oss både inspirasjon og motivasjon til å holde fram arbeidet vårt med å bringe mer innovasjon og bærekraft inn i byggebransjen, seir Terje Bøe, administrerende direktør i Spilka.

Handlekraft på dagsorden

Handlekraftprisen er en heilt ny pris som Agenda Vestlandet deler ut under Vestlandskonferansen. Nettopp handlekraft var tema for konferansen i år.

– Aldri før har verda trengt menneske med samlende, skapende handlekraft mer enn akkurat nå, og aldri før har Vestlandet hatt mer å vinne på storskala samarbeid. Det er derfor vi setter handlekraft på dagsorden, seier Siren Sundland, styreleder i Agenda Vestlandet.

I tillegg til vinnerbedriften Spilka fra Ålesund, var Brødrene Aa fra Hyen, Wergelandgruppa fra Hyvåg og Aibel fra Stavanger finalister til prisen.

 

Fakta: 

  • Handlekraftprisen ble delt ut for første gang under Vestlandskonferansen 14. februar 2023.
  • Publikum stemte fram en vinner mellom fire kandidater valgt ut av en jury. Det kom inn over 7000 stemmer. 
  • I juryen som valgte ut de fire finalistene satt: Baste Tveito, daglig leder i Nordhordland Næringslag, Randi Humborstad, daglig leder i Måløy Vekst, Atle Kvamme, kommunikasjonsdirektør i Bergen Næringsråd, Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Lene Trude Solheim, administrerende direktør i Næringsforeningen i Ålesundsregionen og Frode Nergaard Fjeldstad, daglig leder i Agenda Vestlandet.
  • Vestlandskonferansen har blitt arrangert årlig siden 2002. Tema for årets konferanse er handlekraft.

 

Andre liknende nyheter

SOMMERPRATEN: Sissel Knutsen Hegdal

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) tilbereder gjerne en god fiskerett når hun skal imponere, men egentlig foretrekker hun det enkle.

Samler seg på Jæren: – Mer enn bare traktor og «sorpa»

Teknologibedriftene på Jæren samler seg for å markedsføre fagmiljøet, skape identitet, arbeidsplasser og tiltrekke seg ny arbeidskraft.

Reiseliv: 7 av 10 tror på like bra eller bedre sommer

Reiselivsbransjen er positiv før sommeren, men det er ikke alle steder vi får ut potensialet. – Trist at regionen ikke klarer å utnytte potensiale det…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner