Summer Hub: Positivt overrasket over Stavanger
Axel Jørgensen og Eirik Torset har deltatt på årets Summer Hub. Jørgensen er bestemt på å etablere seg i Stavanger-regionen etter endt studieløp. Torset har ikke bestemt seg, men synes det var spennende å ha sommerjobb i energihovedstaden. Foto: Privat

Summer Hub: Positivt overrasket over Stavanger

Axel Jørgensen måtte søke i kartet for å finne ut hvor Stavanger var før han begynte på UiS. Nå er energihovedstaden byen han vil bo i etter studiene. Eirik Torset er usikker, men mener Stavanger-regionen er spennende.
19.august 2024 Arne Birkemo

I Stavanger skjer det ting hele tiden. Det er fullt liv, også i ukedagene, sier Axel Jørgensen.

Denne sommeren har han vært én av 39 studenter som har deltatt på Summer Hub – som samler studenter som har sommerjobb i Stavanger-regionen. Gjennom sosiale arrangementer får studentene oppleve det beste regionen har å by på. Målet med Summer Hub er å få flest mulig av dem skal bosette seg og jobbe i regionen vår.

 

Alene i kompisgjengen

Jørgensen går master i boring og brønn på UiS. Før han kom til Stavanger visste han ingenting om byen.

– Jeg var den eneste i kompisgjengen som søkte i Stavanger. Selv hadde jeg aldri vært der, og jeg måtte faktisk søke på kartet for å finne ut hvor byen lå. Men jeg ville inn i oljebransjen, og da må man jo til Stavanger.

Han har ett år igjen på UiS. Så er planen å bosette seg i distriktet.

– Stavanger er en kjekk by. Jeg håper å få jobb, sier Jørgensen, som har hatt sommerjobb i Shell de siste to somrene.

På Summer Hub har han truffet andre studenter med sommerjobb i Stavanger-regionen.

– Summer Hub skaper nettverk på tvers av selskaper og bransjer. Det er lærerikt å høre om hvordan de andre har det, sier Jørgensen.

 

Dette er Summer Hub:

* Et prosjekt som samler studenter som har sommerjobb i Stavanger hvor de får oppleve alt det flotte regionen har å by på.

* Studentene møter andre som har sommerjobb i byen, på tvers av selskaper og bransjer.

* 39 studenter og sju bedrifter har deltatt i årets Summer Hub, som første gang ble arrangert i fjor.

* Både antall studenter og antall bedrifter som er med økte fra 2023 til 2024. Nå ønskes enda flere til å delta sommeren 2025.

* Summer Hub er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Stavanger-regionen, kommunene Stavanger, Sandnes og Sola, samt SiS – Studentsamskipnaden i Stavanger.

39 studenter og sju bedrifter har deltatt på årets Summer Hub, som pågikk fra slutten av juni til midten av august,. Her fra kick-off i juni, Foto: Hanne Hernes

 

LES OGSÅ: – Opplegget er en gavepakke til bedriftene i regionen

 

Kanskje Stavanger?

Eirik Torset har også deltatt på Summer Hub. Han er fra Askøy utenfor Bergen og går master i materialteknologi på NTNU. Likevel ble det sommerjobb hos Subsea7. Eneste forholdet han hadde til Stavanger var rekruttskolen i Madla-leiren for seks år siden.

– Jobben virket spennende og veldig relevant i forhold til faget jeg studerer. Jeg fikk sommerjobbtilbud flere steder i landet, men det ble Stavanger.

Torset har fått et inntrykk om hva Stavanger-regionen har å by på. Region har solgt seg godt, sier han. Men er det nok til at han flytter til Nord-Jæren etter studiene?

– Vi får se. Min studieretning gir muligheter i hele landet. Stavanger har mange spennende jobber. Det viktigste når man skal etablere seg er en jobb jeg vil trives i, geografi og lønn kommer i andre rekke.

 

LES OGSÅ: Selger Stavanger-regionen i utlandet

 

Gode tilbakemeldinger

Prosjektkoordinator, Simon Karlsen, er fornøyd med årets Summer Hub.

– Tilbakemeldingene er egentlig bare positive. Folk sier de har fått et helt nytt forhold til regionen. Mange er positivt overrasket over hvor fint det er å være her, sier Karlsen.

Prosjektkoordinator for Summer Hub, Simon Karlsen, er godt fornøyd og tror studentene har fått et godt inntrykk av livet i Stavanger-regionen. Foto: Hanne Hernes

Siden siste uken i juni og fram til den andre uken i august har studentene gjort mye gøy: Padel, golf, surfing, quiz og EM-kamper for å nevne noe.

– Studentene som er med på Summer Hub får et større nettverk. De blir bedre kjent med både regionen og andre studenter fra hele Norge. I år har vi med studenter fra alle landsdeler, i tillegg til internasjonale studenter. Terskelen for å bli værende etter endt studieløp blir lavere når man kjenner noen. De som ikke ender opp her tror jeg uansett blir gode ambassadører for Stavanger-regionen, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Rogaland er mest bekymret for cyberangrep

Andre liknende nyheter

Kan starte tidligere på E39: – Det er en festdag

Bymiljøpakken venter ikke på statlige midler til nye E39. – Jeg gleder meg over den politiskviljen til å nå løse regionens to største flaskehalser, si…

Fersk rapport: Dette betyr Equinor for Rogaland og Norge

Når en Equinor-ansatt går på jobb, betyr det at tre andre også kan gå på jobb den dagen. På Energifrokost presenterte Equinor sin nye ringvirkningsrap…

Salen på Boligkonferansen har talt: Det skal opp, opp, opp

De over 300 deltakerne på Boligkonferansen ble spurt om hvordan de tror boligprisene i Stavanger-regionen vil utvikle seg i 2025.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner