Tildelt stipend til finansstudier i utlandet
Fra venstre: Tone Haddeland (styremedlem i Stavanger Børs), Ole Henry Slette (styreleder), Andreas Lie (vinner), Thomas Salte-Grønning (vinner), Christian Fjell (styremedlem i Stavanger Børs) og Karen Thorsen Vatnamot (styremedlem og juryleder)

Tildelt stipend til finansstudier i utlandet

I Stavanger-regionen vokser finansklyngen, men samtidig er behovet konstant når det gjelder å sikre kompetanse og rekruttering. Stiftelsen Stavanger Børs' stipendprogram er en viktig brikke i strategien for å styrke regionens finansielle sektor fremover.

Stavanger har en dynamisk finansklynge, der storspillere som Skagen Fondene, Hitec Vision og Nysnø Klimainvesteringer er aktive aktører. I en verden hvor konkurransen om finansielle talenter skjerpes, skal initiativer som Stavanger Børs-stipendet sikre kompetanse som regionen trenger (se faktaboks nedenfor om bakgrunnen for stipendet).

Vant stipend
Blant et knippe imponerende søknader, skilte Andreas Espeset Lie og Thomas Salte-Grønning seg ut. De er nå klare til å fordype seg i mastergradstudier ved institusjoner som London School of Economics and Political Science (LSE) og London Business School (LBS).

Vinner Andreas Lie mottar stipend av styreleder Ole Henry Slette.

Stipendmottakerne ser på tildelingen som en verdifull økonomisk støtte for å kunne realisere kostbare studier. Håpet er at finansstudentene vil se Stavanger-regionen som et attraktivt sted for karriere og bosted etter endte studier.

– Det som kjennetegner vinnerne er at de er dedikerte studenter som jobber målrettet. Samtidig har de erfaring fra finansmiljøet, og uttrykt et ønske om å komme tilbake til Stavanger-regionen på et tidspunkt for å videreutvikle finansmiljøet her, forklarer juryleder Karen Thorsen Vatnamot.

– Studerer man i utlandet så får man med seg noe ekstra. Det er nye impulser som kan være gode for Stavanger. Derfor håper vi de kommer tilbake etterpå, smiler leder for styret i stiftelsen Stavanger Børs, Ole Henry Slette.

Vil tilbake
Vinnerne er klare på at de ønsker seg tilbake på et tidspunkt. Det er regionens spisskompetanse innen offshore, dypvannsoperasjoner og den sterke gründerånden som trekkes frem som de beste fortrinnene.

Vinner Thomas Salte-Grønning mottar stipend av styreleder Ole Henry Slette.

– Jeg tror at Equinor og de mange andre bedriftene i regionen sitter på unik kunnskap og ressurser som gir Stavanger-regionen en viktig rolle i utviklingen av Norge. Som økonomistudent og siddis er dette åpenbart noe jeg drømmer om å kunne ta del i, påpeker Andreas Lie.

– Vi har en verdensledende industri innen olje og gass. Vi er på god vei til å bli ledende innen fornybar energi, vi har profilerte investormiljøer og private equity aktivitet. Vi har også skapt flere svært suksessfulle startups i regionen de siste 5-10 årene, sier Thomas Salte-Grønning.

Stiftelsen Stavanger Børs

  • Stavanger hadde sin egen børs i hundre år, helt fram til 1989, da den ble avviklet. Den gjenværende kapitalen ble da lagt inn under Stiftelsen Stavanger Børs.

  • Stiftelseskapitalen skal bidra til å styrke finans- og forvaltermiljøet i Stavanger. Det årlige stipendet på inntil 100 000 kroner, som ble etablert i 2018, er ett av bidragene til dette.

  • Stipendet deles ut til studenter som har tilhørighet til Stavanger-regionen, og som tar utdanning innen finans på master eller MBA-nivå.

Andre liknende nyheter

SOMMERPRATEN: Sissel Knutsen Hegdal

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) tilbereder gjerne en god fiskerett når hun skal imponere, men egentlig foretrekker hun det enkle.

Samler seg på Jæren: – Mer enn bare traktor og «sorpa»

Teknologibedriftene på Jæren samler seg for å markedsføre fagmiljøet, skape identitet, arbeidsplasser og tiltrekke seg ny arbeidskraft.

Reiseliv: 7 av 10 tror på like bra eller bedre sommer

Reiselivsbransjen er positiv før sommeren, men det er ikke alle steder vi får ut potensialet. – Trist at regionen ikke klarer å utnytte potensiale det…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner