To oppkjøp på to uker: – Store nordiske ambisjoner
IT-selskapet Upheads har kjøpt to selskaper på to uker, ett i Kristiansand og ett i Helsingborg i Sverige. – Helt i tråd med våre nordiske ambisjoner, sier selskapet. Fra venstre: Upheads-gründer Ove Rydland, Tommy Rasmussen, som skal lede kontoret i Kristiansand og CEO i Upheads, Bjørg Tomlin. Foto: Svein Martin Helgeland

To oppkjøp på to uker: – Store nordiske ambisjoner

Upheads har kjøpt sitt andre selskap i Sverige. Når Sverige er «tatt», ser IT-selskapet mot Danmark. Nye arbeidsplasser i Sverige og Kristiansand betyr også nye arbeidsplasser ved hovedkontoret på Forus.
24.mars 2025 Arne Birkemo

Det har vært to travle uker for IT-selskapet Upheads. Først kjøpte de opp et IT-selskap i Helsingborg. Deretter ble Kristiansand-selskapet ITstyring kjøpt og etablert som nytt Upheads-kontor på Sørlandet.

– ITstyring er puslebrikken som manglet. Vi har kontorer i de største byene i Norge, men savnet Sørlandet. Det er mange kunder sørover som vil få stor glede av dette. Og så er det en strålende gjeng med dyktige kollegaer, sier Bjørg Tomlin, CEO i Upheads.

ITstyring startet opp i 2012 og holder til i Markens, midt i Kristiansand sentrum. Selskapet leverer IT-tjenester til små og mellomstore bedrifter i Agder og omsetter årlig for rundt 15 millioner kroner.

Daglig leder, Tommy Rasmussen, har store ambisjoner for det nye Upheads-kontoret i Kristiansand.

– Dette blir veldig bra. Vi gleder oss stort til å bli en del av Upheads og bli kjent med mange nye kollegaer, sier Rasmussen.

Upheads-gründer Ove Rydland er også fornøyd med den nye tilstedeværelsen på Sørlandet.

   ITstyring har allerede en god markedsposisjon i SMB-markedet i Kristiansand i dag. De har gode relasjoner, et nettverk å bygge videre på og høy kompetanse. Det blir en veldig bra kombinasjon med Upheads sine tjenester og kompetanse, sier Rydland.

 

Upheads leverer IT-tjenester og sikkerhet til SMB-markedet. Foto: Upheads

Store planer

Dermed har Upheads sju kontorer i Norge: Forus, Bergen, Oslo, Gjøvik, Sandefjord, Trondheim og Kristiansand, samt to i Sverige - Malmö og Helsingborg.

I 2024 omsatte Upheads for 600 millioner kroner. Med de to siste kjøpene lander de på rett over 700 millioner, hvor 15 av disse er i Kristiansand.

– Det har vært travelt de siste to ukene. Nå skal vi ha en liten pause. Kanskje det kommer flere oppkjøp til høsten, sier CEO Tomlin.

For flere oppkjøp kommer. Upheads vil ikke bare være en av Norges største leverandører av IT-tjenester og sikkerhet til små og mellomstore bedrifter. Upheads og Tomlin har nordiske ambisjoner.

– Vi er til stede i hele Norge, men målet er å få enda flere kontorer. Det er viktig å være representert lokalt. Nå bygger vi videre i Sverige, SMB-markedet har de samme behovene som i Norge. Sverige har tre hovedområder. Nå har vi etablert Skåne, deretter går ferden videre til Göteborg og så Stockholm, forteller Tomlin.

Deretter ser Upheads sørover, mot Danmark.

– Vi tar for oss by for by og land for land. Vi satser alltid på å ikke gå rett på hovedstedene. I Sverige startet vi i Malmö. Stockholm tar vi på sikt. Det samme skal vi gjøre i Danmark. Og det er faktisk det samme vi har gjort i Norge. Vi bygger Upheads fra Stavanger til Oslo, og resten av landet, sier Tomlin.

 

VIDEO: Nye E39 er Norges mest samfunnsnyttige veiprosjekt

 

Nettopp ansatt nummer 300

Mandag denne uken, samme dag som Næringsforeningen intervjuer Tomlin, har hun nettopp ansatt medarbeider nummer tre hundre.

Da Tomlin begynte som CEO i Upheads tilbake i 2017, hadde selskapet 45 ansatte. I dag er det tre hundre.

Når Upheads kjøper opp selskaper i Sverige, betyr det også oppbemanning ved hovedkontoret i Vestre Svanholmen 4 på Forus, som i dag har 130 ansatte.

– Fordi vi sentraliserer mange oppgaver og funksjoner til hovedkontoret, vil de nye oppkjøpene bety flere arbeidsplasser i denne regionen, forklarer Tomlin.

IT-bransjen er en typisk «hovedstadsbransje», men Upheads har ingen planer om å bytte hovedkontoradresse til Oslo.

– Vi er et rogalandsselskap. Det var her det begynte tilbake i 1999, og det er herfra det skal fortsette. Hovedkontoret er og skal være på Forus, i motsetning til de fleste store IT-selskapene, sier Tomlin.

 

STJERNEBESØK: Fullt hus på «Landet som ble for rikt»

 

Må passe inn i kulturen

Men Tomlin og Upheads kjøper ikke hva som helst.

Upheads-kulturen står sterkt i selskapet. Foto: Upheads

– Vi er litt kresne, sier Tomlin.

Selskapene som kjøpes skal passe inn i Upheads-kulturen.

– Vi må passe sammen sosialt. At vi har den samme kulturen. Upheads prøver å skille seg litt ut fra massen. Vi skal være seriøse, bygge kompetanse, løse kundenes behov, men vi skal gjøre det med glimt i øyet og ikke ta oss selv så høytidelig. Våre ansatte finner på mye kjekt. I helgen hadde vi faktisk, «Las Vegas»-temafest hvor vi fløy inn alle 300 ansatte til Stavanger. Mange som begynner å jobbe hos oss får venner for livet, sier CEO-en og fortsetter:

– I Upheads jobber vi i team. Vi liker å vinne, være best og vi liker også å feire – som et lag. Alle skal kjenne sin rolle i laget, og vite hva de bidrar med, sier Tomlin.

Konkurransen om arbeidskraften er hard i IT-bransjen. På spørsmål om Upheads-kulturen er et grep for å tiltrekke seg ny arbeidskraft, sier Tomlin følgende:

– Jo, men det er enda viktigere at vi klarer å beholde de flinke folkene vi allerede har. Folk som liker seg på jobb, gjør en bedre jobb. Man får ikke fornøyde kunder om man ikke har fornøyde ansatte.

 

Første kunde er fortsatt kunde

Selv om Upheads har store nordiske ambisjoner, skal de ikke glemme hvem de leverer tjenester til, forsikrer Tomlin.

– Vi skal alltid passe på kundene vi har. Det er SMB-markedet det vi skal være til for. Vår første kunde fra 1999 er fortsatt kunde hos oss, sier Tomlin.

Andre liknende nyheter

Energikommentaren: Ingen AFP for norsk sokkel

Om to år er petroleumsvirksomheten på den norske kontinentalsokkelen like gammel som en AFP-pensjonist. I år er det 60 år siden det ble åpnet for leti…

Fikk digi-innspill: – Kjempeviktig når vi former politikken

Hvordan skal Norge bli verdens mest digitaliserte land? Hvor skal KI-satsingen skje? IKT Norge mener Stavanger er mer fremoverlent enn Oslo. Stavanger…

Tabbekonferansen: – Jeg skjønte ikke alvoret

Hadia Tajik snakket ut om pendlerbolig-saken som endte med at hun gikk av som statsråd. Tabbekonferansen handlet også om politimannen som mistet lappe…

© Næringsforeningen 2019-2025 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner